A YUH szimbólum

2009. július 27-én, a Nyári Nemzetközi Edzőtábor záró akkordjaként a Világszövetség elnöke, shike Giacomo Spartaco Bertoletti vezette le a címátadó ceremóniáját. A résztvevőket előzőleg négyzet alakban ültette le, szertartásosan ünnepi kimonóba öltözött, ezzel is emelve a pillanat fényét.A Kelemen Istvánnak küldött kalligráfia: YUH = öröm / türelem

Shike Bertoletti elmondta, hogy tájékoztatta soke Kozo Kunibát és a japán mestereket a Magyarországon folyó magas színvonalú ju jitsu munkáról, Kelemen István közel 30 éves oktatói tevékenységéről.

A munka elismeréseképpen szövetségünk alapítója megkapta a soshi soke címet (jelentése: alapító nagymester) és az egyik templomban több napon át imádkoztak, meditáltak a magyarokért, majd a templom főpapja egy jelet rajzolt, mely jel jelképezi a magyar ju jitsu-t. Shike Bertoletti elmondása szerint ez az általában szokásos eljárás a Ryu bejegyzésekor és a soke cím odaítélésekor.

A cím mellé mindenki kap egy kalligráfiát, melynek speciális a jelentése.

A Kelemen Istvánnak küldött YUH szimbólum jelentése: öröm és türelem.

Fontos, hogy képes legyél életed minden pillanatát élvezni, meglátni benne a jót. Amit teszel, azt tedd teljes odafigyeléssel, éld az életed türelemmel, alázattal és találd meg minden pillanatában a szépet, a jót. Hidd, hogy az az út, amit jársz az egyetlen igaz út, ez a hit tesz Téged erőssé és bölccsé!