Napjainkban: A Kelemen Ryu és a Terrorelhárítási Központ (TEK)

A Kelemen Ryu-t, mindazon felül, hogy az ország 31 dojo-jában több mint 700 fő gyakorolja rendszeresen a Magyar Ju Jitsu Szövetség égisze alatt, 2010 szeptembere óta a Terrorelhárítási Központ (TEK) kiképzési, oktatási elemeként is szerepel, noha a rendszeres edzések csak 2011 tavaszán kezdődtek.

A TEK oktatásról a nyilvánosság először a 2011. szeptember 30-án, a HírTV-n sugárzott Riasztás magazin riportfilmjéből szerezhetett tudomást. A riportban bemutatták a TEK-ben folyó kiképzési munkát, annak több részletét, és beszámoltak a ju jitsu edzésekről is.

A riportfilmből többek között kiderült az is, hogy a Főigazgató Úr és soke Kelemen István évtizedek óta ismerik egymást, sőt Hajdu János főigazgató úr a Madách téri dojo-ban járt. Ez a több évtizedes szakmai kapcsolat folytatódott, melynek eredménye, hogy a TEK-ben 2011 szeptemberében megkezdődtek a rendszeres ju jitsu edzések soke Kelemen István vezetésével. Kelemen mester dolgozott a Honvédségnél és a TEK elődjénél, a Terrorelhárítási Szolgálatnál is, a ju jitsut eredetileg is katonák találták ki katonák számára, tehát kiválóan alkalmas azon feladatok ellátására, amelyekkel a TEK kommandósai találkoznak. Az edzésekben Kelemen mester segítői shihan Kovács Attila, sensei Ónodi István és sensei Páll Tibor.

Kelemen mester a TV2 június 17-i riportjában, melyet a TEK-ben folytatott képzésről készítettek, elmondta, mennyire fontos része a kiképzésnek a ju jitsu oktatás. A TEK-ben a kiképzések éles küzdelmekre épülnek, ahogy a mester a riportban nyilatkozta: „Ezek a fájdalmak valósak, ha itt nem tanulja meg valaki jól a technikát, nem fogja tudni az életben alkalmazni, ha maga nem tanulja meg a fájdalmat tűrni, akkor alkalmatlan harcosnak. Ez nem egy sport klub itt, hanem a Terrorelhárítási Központ, és ezeknek a kollégáknak, munkatársaimnak, az állománynak ezt bírnia kell!”

2014. február 18-án, ünnepélyes keretek között átadásra került a KIM Kancellária SE üzemeltetésében működő, TEK Küzdősport Akadémia. 2014 februárjában a Magyar Ju Jitsu Szövetség és a Kelemen Ryu Ju Jitsu kapcsolata a rendvédelemmel tovább bővült, hiszen hosszas előkészítő munka eredményeként a TEK közelharc kiképzőinek, oktatóinak névsora kiváló instruktorinkkal gyarapodott, név szerint: Csicsmann Gábor, Füvesi Sándor, Lóki Sándor, Plébán J. Kristóf, Dr. Takács István – lefedve ezzel a budapesti és a vidéki osztályok által támasztott igényt.

Iskolánk egy rövid bemutatóval adott ízelítőt a jelenlévő vendégeknek arról, hogy mit nevezünk mi harcművészetnek, ju jitsunak, ezen felül néhány technika erejéig betekintést nyerhettek a TEK harcosai számára oktatott anyagba is, a „TeK Fight”-ba.

2017. április 24-én, a Rendőrség Napja alkalmából Hajdu János r. vezérőrnagy, a TEK Főigazgatója soke Kelemen Istvánt, a Terrorelhárítási Központban folyó sok éves kiemelkedő munkájáért, a közelharcoktatás egységesítése, a “TEK Fight” megteremtése, annak hazai és nemzetközi szinten történő elismertsége és népszerűsítése érdekében kifejtett kimagasló tevékenysége elismeréséül, a főigazgatói elismerésben részesítette.