Hírek

Az iskolaalapító – a Népszabadság cikke

Beküldve: | Kategória: Hírek.

Az iskolaalapító - a Népszabadság mai cikke

Az iskolaalapító – ezzel a címmel írt a Népszabadság ma cikket szövetségünk alapítójáról, mesterünkről, soke Kelemen Istvánról. Alábbiakban a Népszabadság cikkét közöljük:
Soshi soke. Hevenyészett fordításban: alapító nagymester. A címet Kelemen István kapta, amikor a nevét viselő ju-jitsu-iskolát egy két éven át tartó tradicionális eljárás során Japánban bejegyezték

Jubileumi Nyári Tábor 2010 július 25-31

Beküldve: | Kategória: Hírek.

Jubileumi Nyári Tábor 2010 július 26-31

Neves oktatók, magas létszám és minden eddiginél több – kilenc – danvizsga jellemezte a Magyar Ju Jitsu Szövetség megalakulásának 25. évfordulója alkalmából rendezett Jubileumi Táborunkat. A Jubileumi Táborra Balatonfenyvesen 2010 július 25 és 31 között került sor 160 fő részvételével. A táborba a magyarokon kívül Ausztriából, Finnországból, Izraelből, Japánból, Németországból, Olaszországból és Romániából jöttek résztvevők.

25 éves Jubileumi Bemutató

Beküldve: | Kategória: Hírek.

25 éves Jubileumi Bemutató

A Jubileumi Napunk csúcspontja a Jubileumi Bemutató volt. Sensei Seres Károly szervezésében és shihan Kovács Attila technikai felügyeletével megmutatta a szövetségünk, mi is a Ryu-nk, a Kelemen Ryu technikai anyaga és melyek a jellegzetességei. Július 30-án 18 órakor Fonyódon a Mátyás Király Gimnázium dísztermében rendeztük meg a Jubileumi Bemutatónkat, melynek első részében soke Kelemen István tartott élménybeszámolót.

Soke Kozo Kuniba Magyarországon

Beküldve: | Kategória: Hírek.

Soke Kozo Kuniba Magyarországon

2010-ben Balatonfenyvesen a Jubileumi Nyári Táborban ünnepelte a Magyar Ju Jitsu Szövetség a megalapításának 25 éves évfordulóját. Erre az alkalomra időzítettük a Hangari Ju Jitsu Kelemen Ryu bejegyzésének utolsó fázisát, és a Jubileumi Nyári Tábor díszvendége volt soke Kozo Kuniba. Soke Kozo Kuniba a harmadik generációt képviseli családjában a harcművészetek terén. Nagyapja és édesapja is a Karate-Do vezető mesterei voltak

Kelemen István megkapta a soke címet

Beküldve: | Kategória: Hírek.

Kelemen István megkapta a soke címet

2009 július 27-én délben az előléptetések után a Világszövetség elnöke shike Giacomo Spartaco Bertoletti vette át a szót és elkezdte a címátadó ceremóniáját. A résztvevőket előzőleg négyzet alakban ültette le, szertartásosan ünnepi kimonóba öltözött, ezzel is emelve a pillanat fényét. Shike Bertoletti elmondta, hogy tájékoztatta a japán mestereket Kelemen István közel 30 éves oktatói tevékenységéről.