Soke Kozo Kuniba Magyarországon

Beküldve: | Kategória: Hírek.

2010-ben Balatonfenyvesen a Jubileumi Nyári Táborban ünnepelte a Magyar Ju Jitsu Szövetség a megalapításának 25 éves évfordulóját. Erre az alkalomra időzítettük a Hangari Ju Jitsu Kelemen Ryu bejegyzésének utolsó fázisát, és a Jubileumi Nyári Tábor díszvendége volt soke Kozo Kuniba. Soke Kozo Kuniba a harmadik generációt képviseli családjában a  harcművészetek terén. Nagyapja Kosei Kokuba és apja Kosho (Shogo) Kuniba a  Ryukyu Karate-Do Motobu-Ha és a  Shito-Ryu Karate-Do vezető mesterei voltak

Oktatott tehát a Táborban soke Kozo Kuniba Japánból, a Nihon Bu-do Kuniba Kai International vezetője, soke Vlado Schmidt Németországból, az International Kobudo Federation Technikai Igazgatója, soke Franz Strauss Ausztriából, az Osztrák Ju Jitsu Szövetség ügyvezető elnöke, soke Auvo Niiniketo Finnországból, a Hokuto Ryu Ju Jitsu megalapítója, kancho Rony Kluger Izraelből, az International Budo Academy elnöke.

Shike Giacomo Spartaco Bertoletti, a World Ju-Jitsu Kobudo Organization elnöke sajnos nem tudott jelen lenni, őt shihan Angelo Balconi képviselte Olaszországból. Itt volt shihan Günter Painter Ausztriából, az International Kobudo Federation elnöke, shihan Risto Vantar Finnországból, shihan Ronen Eliyahu és shihan Eyal Cohen Izraelből, shihan George Chivaran Romániából. A Magyar Ju Jitsu Szövetség részéről oktatott soke Kelemen István alapító, a Dankollégium Elnöke valamint shihan Kovács Attila Technikai Igazgató.

Az utóbbi évek legmagasabb létszáma volt ebben a táborban, tavalyhoz képest 50%-kal nőtt a szövetségünkből itt lévők száma. A létszám mellett a program is a Jubileumhoz méltó volt, három napon át is folytak a danvizsgák, pénteken pedig megrendeztük a Jubileumi Napot, benne a Jubileumi Bemutatóval. Kiegészítő programjaink közül népszerű volt a bográcsos főzőverseny, az első esti szalonnasütés, a fórum kancho Rony Kluger-rel. A Jubileumi Tábor helyszíne a megszokott Bungalow Park volt Balatonfenyvesen, az edzések, a vizsgák a közelben lévő Fekete István Általános Iskola sportcsarnokában voltak.

Hozzászólások lezárva.