A Szövetség megalakulása és tagságai

A Magyar Ju Jitsu Szövetség 1985. április 15-én alakult a Lágymányosi Közösségi Házban, az első elnöke soke Kelemen István – akkor 2. danos mester – lett. A Madách utcai dojo vezetőjeként vett részt az alapító ülésen. Az alapítók közül rajta kívül még hárman aktívak és tagjai a Szövetségnek ma is: Ónodi István, Tóth Csaba és Berkes László. További három klub azóta is folyamatosan működik, de már újabb dojo-vezetőkkel: Salgótarján, Hódmezővásárhely és a debreceni DRSE.

A WJJKO-val (World Ju Jitsu Kobudo Organization – Világszövetség) való szoros kapcsolat természetes következménye lett, hogy a Szövetség tagja a Világszövetségnek a kezdetek óta.

Ugyancsak tagja a JJIF-nek (Ju Jitsu International Federation), ami azért jelentős, mert ez a ju jitsu szervezet rendelkezik AGFIS/SportAccord tagsággal és országonként csak egy tagszervezete van, illetve lehet. Magyarországon tehát a Magyar Ju Jitsu Szövetség az egyedüli ju jitsu kapcsolat az AGFIS/SportAccord felé.

A Szövetség 2007 óta tagja az IBA (International Budo Academy) ju jitsu szekciójának is, e szekció vezetője soke Kelemen István.

Szövetségünk alapító tagja a 2015-ben bejegyzett Magyar Sport Ju-Jitsu Szakszövetségnek.