A soke cím, 9. és 10. dan

2009-ben és 2010-ben lezajlott egy folyamat, melynek során az alapító mester által 30 év alatt kialakított ju jitsu stílus önálló ryu-ként bejegyzésre került Japánban Hangari Ju Jitsu Kelemen Ryu néven (Hangari = Magyar). A bejegyzésben a fő szerepet soke Kozo Kuniba és shike Bertoletti játszották, az előírt igazolók soke Vlado Schmidt, shihan Günter Painter és shihan Kovács Attila első tanítvány voltak. A bejegyzés során alapító mesterünk megkapta a YUH kalligráfiát, mely a Kelemen Ryu-t jelképezi és más által nem használható. Új emblémázási rendszert vezettünk be és a Kelemen Ryu minden emblémája tartalmazza a saját kalligráfiáját.

2015. június 6-án, a Magyar Ju Jitsu Szövetség fennállásának 30. évfordulója alkalmából tartott Jubileumi Rendezvényen soke Kelemen István 10. dan fokozatot kapott.

A World Ju Jitsu Kobudo Organization elnöke, shike Giacomo Spartaco Bertoletti és a World Ju Jitsu Confederation elnöke Paul Höglund a 15 főből álló „nagymesterek tanácsa” által felhatalmazva hozták a Kozo Kuniba, a Kuniba-Kai International elnöke által aláírt dandiplomát. A fokozatot a sokéves áldozatos teljesítményért, a Kelemen Ryu alapításáért, a Szövetségben történő régóta magas színvonalon végzett munkáért ítélték oda Mesterünknek.

A 10. danos „Hall Of Fame” (hírességek csarnoka) feliratú vörös övet soke Auvo Niiniketo 10. dan – a Hokutoryu megalapítója – kötötte fel a mester derekára.

Jelen volt és gratulált többek közt Hajdu János rendőr vezérőrnagy, a Terrorelhárítási Központ főigazgatója, Kurdi Gábor 7. danos mester, a Hayashi-ha shito-ryu vezetője, továbbá Prof. Popper György a Máltai Lovagrend (KMFAP) lovagparancsnoka, az IBSSA elnöke.